TikTokom se širi savjet za uklanjanje peruti, ne isprobavajte ga jer možete oštetiti vlasište

Postoji trend na TikToku koji će vam navodno pomoći da uklonite perut. Međutim, ovaj savjet ne biste trebali poslušati jer možete oštetiti vlasište.

Naime, jedna korisnica TikToka je na kosu nanosila glikolnu kiselinu. Tvrdi da je prestala imati problema s peruti nakon dva mjeseca redovnog korištenja spomenute kiseline.

Međutim, mnogi zaboravljaju da nanošenje bilo kakve kiseline možete oštetiti vlasište ili uzrokovati opekotine.

Video pogledajte OVDJE.

“Veoma je važno pronaći relevantne informacije. Što je niži nivo pH vrijednosti glikolne kiseline, to je ona jača, a samim tim i opasnija po vlasište. Trebaju je koristiti samo profesionalci”, kazala je Nicole Petty iz kompanije Milk + Blush za magazin Independent.

Isto tako, opekotine na vlasištu mogu dovesti do niza problema, među kojima su dodatno perutanje, povećana suhoća i pretjerano opadanje kose.

Ukoliko vam je glukolni kiselinu nanio frizer, obavezno nakon toga stavite šešir ili se držite podalje od sunčeve svjetlosti 24 sata nakon tretmana.

Perutanje je uobičajena pojava, a najbolji način da ga se riješite je korištenje šampona koji sadrži cink pirition, selen sulfid ili ketokonazol.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE