AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Alen Islamović se dugo nije pojavljivao u javnosti, a sada je otkrio kako provodi vrijeme tokom pandemije koronavirusa.

-Ja sam čovjek sagrađen od takvih gena da uvijek voli nešto da radi. Pobejgao sam iz Zagreba koji je zatvoren, moja porodica živi u kavezu godinu dana, a ja sam na području Bihaća, pa sam dosta u prirodi. Imam farmu lješnjaka, imam dosta poslova, sređujem kuću… Provodim vrijeme pored rijeke, sužen mi je krug prijatelja. Pazim se dosta- počeo je Alen.On je prije četiri godine posvetio novom biznisu, sadnji lješnjaka, Alen je ispričao kako mu ide posao.

-To što sam ja posadio, to su najbolje i najslađe sorte u Evropi. Ovo su jako krupni lješnjaci. Ta sorta je uspela, plasiram na tržište. Nadam se da će se taj urod povećati. To je posao budućnosti, savjetujem svima da krenu time da se bavi. Za sve se koristi- priča pevač. Na pitanje da li ga je neko od kolega pozvao zbog biznisa, Islamović je odgovorio:

–Jeste, jedan od prvih je bio Goran Bregović, prije jedno četiri godine. Tražio je odmah da mu pošaljem dva, tri stabala, kaže ima vjeverice. Čujemo se redovno nas dvojica i nadam se da će se smiriti ova situacija da bismo mogli nešto da radimo- Alen je istakao da se veoma pazi, te je naglasio da se nedavno vakcinisao protiv korona virusa.

–Ja sam se vakcinisao zvahvaljujući Srbiji i kolegama koji su mi omogućili da primim vakcinu u Beogradu, od srca sam zahvalan. Doći ću i na drugu dozu. Treba se svi vakcinisati, da čuvamo sve oko sebe- zaključio je pjevač u emisiji “Premijera-Vikend Specijal”.