To može samo Halid: On nije pjevač, on je institucija

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Više od tri sata trajala je muzička bajka u subotu navečer u Olimpijskoj dvorani Zetra, čiji je glavni lik bio Halid Bešlić, a Sarajevo je te večeri bilo neprikosnoveni centar regije.

Muzička legenda priredila je vrhunski spektakl pred više od 15.000 posjetilaca i mnogi se slažu da se ovakav koncert dugo nije desio u Sarajevu.

Sjajna atmosfera

Publika se slila u Zetru iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i regiona i od prve do posljednje sekunde horski i iz sveg glasa pjevala s Halidom. Zetra je pucala po svim šavovima, atmosfera je bila usijana i neponovljiva, a Halid je, po mnogima, pjevao svoj koncert života. No, on je, kao i uvijek skroman, za „Avaz“ tek nekoliko minuta nakon što je malo prije ponoći sišao s bine kazao:

– Ja gledam kako sam uspio tri sata da budem na bini. Jer ipak nisam ja balavac, ali me nosila atmosfera i ne osjetim, kad je nešto lijepo, vrijeme brzo prođe. Znam ja da ne može puno bolje od ovoga, pjevaju ljudi kao da su vježbali sa mnom.

Bešlić - Avaz
Publika je u bh. prijestonicu stigla iz cijele BiH te regiona. Pixsell/A. Dugut

Od radnika do ambasadora

Jer to može samo Halid. On nije pjevač, on je institucija, on nije tek puka muzička zvijezda, on je raja, gospodin, legenda.

Publika se obično dijeli na onu koja sluša rokenrol i zabavnu muziku i na onu koja sluša narodnjake, ali Halida slušaju i vole svi – od radnika do ambasadora.

Halid je spektaklom u Zetri visoko podigao ljestvicu i zadao zadaću – i zanatsku i produkcijsku i ljudsku.

Avaz