Tokom vikenda izvedene dvije predstave

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predstava „Ljupaf“, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva igrana je u subotu naveče u Bosanskom narodnom pozorištu u sklopu Zeničkog proljeća. Klasičnu Brodvejsku komediju Mareja Šizgala iz šezdesetih godina, na scenu sarajevskog pozorišta je postavio američki reditelj Ronald Rend. Priča je to o iznevjerenim životnim očekivanjima i neobičnom ljubavnom trouglu u kojoj se, nakon brojnih peripetija i iskušenja, stvari dovode na svoje mjesto a iskrena ljubav stavlja na zasluženi pijedestal. Hit komedija Kamernog teatra 55 razgalila je zeničku publiku a zasluženi pljesak na kraju predstave pobrao je glumački trio, Moamer Kasumović, Zana Marjanović i Muhamed Hadžović.

Pred krcatom velikom salom Bosanskog narodnog pozorišta, sinoć je premijerno izvedena baletna predstava „Uspavana ljepotica“, rađena u produkciji Ars centra Zenica. Više od stotinu učenika Osnovne baletne i Muzičke Ars Centra iz Zenice i Kaknja na sceni su oživjeli popularnu bajku koju je koncem 19 vijeka u balet pretočio veliki Čajkovski. Baletno savršenstvo, obzirom da se radi o balerinama najmlađeg uzrasta, bilo je u drugom planu ali je ukupni dojam bio više nego dobar.

To se posebno odnosi na balerine koje su nagrađene medaljama na minulim međunarodnim takmičenjima u Bugarskoj i Rumuniji. Režiju i koreografiju predstave potpisale su Emina Stojšić i Svetlana Pavlova.

rtvze.ba