Portal 072info

Tradicionalni novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u ZE-DO kantonu. Pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom Novogodišnji koncerti su postigli visok umjetnički nivo i atraktivnost, za koje su ocjenu dali najveći muzički autoriteti BiH, ali i publika koja uvijek traži kartu više. Zenica je također jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 26 Novogodišnjih koncerata.

Njegov profesionalni pristup radu i provjereni kvalitet okrunjeni su i Plaketom grada Zenice koja je dodjeljena Kamernom simfonijskom orkestru 1995. godine i Nagradom grada Zenice za 2006. godinu.

Sve to je postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar, angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji nam i inače nedostaju. Kao solisti na koncertima su uvijek nastupali umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih umjetnika koji su svojim učešćem  podizali i umjetnički nivo, ali i širili glas o gradu Zenici i njenom orkestru.

NOVOGODIŠNJI KONCERT  ĆE SE ODRŽATI U NEDJELJU, 27. 12. 2015. god. NA VELIKOJ SCENI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA, SA POČETKOM PREMIJERE U 20,00h, uz učešće Kamernog simfonijskog orkestra, vokalnih i instrumentalnih solista: Katarina Kikić – sopran,  Bartolomej Stanković-klavir,  Larisa Buro-mezzosopran, Emina Berbić-harmonika, Mirna Mlikota-flauta i Melika Buza-klavir.

Na programu su popularna djela: J. Offenbach, G. Pucchini, F. Borne, G. Bizet, Strauss, N. S. Rečmenski, R. Addinsel, R. Sierzynski, L. Schifrin, M. Norman, C. Gardel, G. Sviridov, D. Schostakovich.

Dirigenti koncerta su: Tanisa Muratović & Nenad Tešić & Amna Husejnagić.

Kupovina i rezervacija ulaznica se može izvršiti samo u Marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tel. broj 032/ 242 – 604;  062/ 859 – 555 i 063/ 797 – 555.

Podijelite članak