TRAGEDIJA | Poginuo radnik “Elektoprivrede BiH”, iza njega ostala supruga i četvoro djece

197D2F87 1935 4108 B2C0 5EB74C210D22

Elektromonter JP Elektroprivreda BiH – Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica Nezir Kaimović, poginuo je u utorak prilikom obavljanja radova na uklanjanju kvara na 10 kV dalekovodu Kruščica-Ilidža, lokalitet izvorište Ilidža općina Vitez, piše Avaz.

Iz  “Elektroprivreda BiH” je saopćeno da je Kaimović smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja. Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uslovima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega.

– Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici Policijske uprave Travnik i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona”, kazali su iz JP EP BiH te dodali da je jedan član elektromonterske ekipe lakše je povrijeđen.

Nezir Kaimović je rođen 1967. godine u Travniku, u Podružnici “Elektrodistribucija” Zenica – Služba za priključenja Travnik, radio je od 1989. godine na poslovima vkv elektromontera. Živio je u rodnom gradu sa suprugom i četvoro djece.

Prethodni članakZašto kafu i čaj ne treba kombinirati s nekim namirnicama
Sljedeći članakEksplodirala cisterna za gorivo, poginulo više od 60 ljudi