Portal 072info

TRAGEDIJA: U Bugojnu danas Dan žalosti zbog smrti oca i dva sina iz porodice Duraković

bugojno dan zalosti 998z 696x544 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno, povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila bugojansku porodicu Duraković, čija su tri člana preminula od posljedica infekcije koronavirusom, proglasio je današnji dan Danom žalosti u ovoj općini.

  • Svi smo svjedoci nemilih događaja koji potresaju ovih dana našu općinu. Danas, 8. septembra, Bugojno je izgubilo još jedan mladi život, odnosno treću žrtvu u porodici rahmetli Hajrudina Durakovića. Zbog ogromne tuge i žalosti koja je zadesila ovu porodicu, kao i sve druge porodice koje su u Bugojnu izgubile svoje najdraže zbog nesreće uzrokovane pojavom COVID-19, na području općine Bugojno proglašavam 9. septembar 2020. godine Danom žalost za sve žrtve koronavirusa – saopćio je načelnik Bugojna.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Općina Bugojno i drugim javnim mjestima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, jučer je u Klinici na Podhrastovima u 41. godini života od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Haris Duraković. Njemu će danas na bugojanskom mezarju Glavice biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Harisov godinu stariji brat Adis, fudbalski sudija, preminuo je prije pet dana, dok je tri dana ranije ukopan i njihov otac Hajrudin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 113
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Majci iz Bugojna kazali da su joj umrli sinovi od koronavirusa, njen odgovor sve natjerao na plač

072info.com

Sve utakmice počinju minutom šutnje za Adisa Durakovića

072info.com

Majci još ne smiju reći da joj više nema Adisa i Harisa, treći sin Emir okrivljuje ljekare

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)