4FDB297F 9C71 4E21 A153 92AC70B8DDA4
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika / Izdvojeno
Kurbani 2021

Begov Han okovan je tugom nakon tragedije koja se dogodila preksinoć na putu M-17 u Jelini kod Zenice, kada su u stravičnoj nesreći poginuli mladići Ajdin Grahić (19), Ajdin Tahić (19) i Nermin Kamerić (22), svi iz Begovog Hana.

I dok svi s nevjericom komentiraju ovu tragediju, te još ne mogu vjerovati da vedrih momaka više nema, poznat je termin dženaze i ukopa mladića čiji su životi prerano ugašeni. 

Naime, dženaza-namaz mladićima klanjat će se sutra u 16 sati, na poligonu Osnovne škole “Begov Han”, dok će ukop biti obavljen na mezarju kod centralne džamije u Begovom Hanu. 

Kako smo ranije objavili, do nesreće je došlo u trenutku kada je Tahić, vozeći Ford Mondeo, krenuo u preticanje te prešao u suprotnu traku, odakle mu je iz suprotnog smjera naišlo teretno vozilo te je došlo do direktnog sudara.

Nažalost, dežurni ljekar za trojicu mladića mogao je samo konstatirati smrt, a njihova tijela iz smrskanog automobila izvlačili su zenički vatrogasci. 

Četvrti mladić koji se nalazio u automobili, Nezir Memčić, zadobio je teške povrede i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Zbog ove nezapamćene tragedije u Žepču je za sutra proglašen dan žalosti.