Traže borački dodatak od 2 KM po mjesecu provedenom u vojsci

Traže borački dodatak od 2 KM po mjesecu provedenom u vojsci
16.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Ilustracije za Konvertibilnu marku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL (16.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Ilustracije za Konvertibilnu marku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL, ASCII, 109 components, 109 byte

Predstavnici Upravnog odbora Jedinstvene organizacije boraca “Unije veterana” Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu BiH, danas su na pres-konferenciji nakon sastanka, najavili potpisivanje peticije s ciljem proširenja odnosno izmjena federalnog zakona o dopunskim pravima demobilisanih boraca.

– Konkretno, proširenje se odnosi na uvođenje boračkog dodatka za sve demobilisane borce, pripadnike MUP-a te supruge poginulih boraca bez obzira na njihovo materijalno stanje – rekao je predsjednik Odbora Nedžad Kladnjaković.

Poptisivanje peticije je počelo danas a zahtjevi se odnose se na novo pravo, borački dodatak, i to u iznosu od dvije marke po mjesecu provedenom u Armiji, što je zahtjev svih asocijacija na nivou Federacije BiH.

– U narednom periodu, ista aktivnost će biti organizovana i u drugim mjesnim asocijacijama JOB-a u južnom dijelu Distrikta – rekao je Kladnjaković i naglasio da vjeruje, da će u narednih devedeset dana, do kad traje potpisivanje peticije, odziv boraca u Distriktu, ali i cijeloj Federaciji BiH, biti više nego dobar.

On je dodao da će nakon ovog procesa, peticija sa potpisima svih demobilisanih boraca na nivou Federacije BiH biti proslijeđena nadležnom ministarstvu FBiH kao i resornoj komisiji Federalnog parlamenta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE