TRAŽILA SE KARTA VIŠE: Očekuje se repriza predstave Uspavana ljepotica

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Premjera predstave Uspavana ljepotica prikazana  je sinoć 05.04.2015 u sklopu manifestacije Zeničko proljeće. Publika je zadovoljno otišla iz pozorišta jer su se djeca  Ars Cantra  pokazale u najljepšem svjetlu.

Predstava je urađena sa minimalnim sredstvima uz entuzijazam roditelja i osnivača Baletne škole i studia: Elme Šeper Nadzak i Samire Spahić Rustemspahić, bez kojih baletna umjetnost u Zenici ne bi danas ni postojala, rekla nam je direktorica Osnovne baletne i muzičke škole Ars centra  Biljana Trifković i dodaje, da Ars Centar priprema brojna iznenađenja i aktivnosti do kraja godine, a sve u cilju postavljanja baletne umjetnosti i Ars Centra na zasluženo mjesto na ljestvici ostalih kulturno umjtničkih institucija i  organizacija koje djeluju u našem gradu ali i šire. Takođe je izjavila da su rezultati sa nedavno održanih  takmičenja gdje su učestvovale svjetski priznate škole baleta, te premjera predstave koja se sinoć održala u BNP, pokazuje da Ars Centar želi djeci i gradu ponuditi kvalitetan odgojno obrazovni rad, koji će pozitivno utjecati na dječiji psihofizički razvoj, te  se nada, da će se to prepoznati od strane relevatnih institucija i pojedinaca, koji bi trebali Ars Centar u daljem radu više podržavati, kako bi se rad unaprijedio i imao još bolje rezultate.Slika grada i države ogleda se u uspjesima koje djeca ostvaraju kako na domaćem tako i na regionalnoj i svjetskoj sceni , kazala nam je u razgovoru direktorica škole.

Koreografkinja i režiserka predstave „Uspavana ljepotica“  Emina Stojišić  vidno je bila uzbuđena i zadovoljna ishodom predstave, te  čestitala i zahvalila se djeci , roditeljima  i cjelom Ars timu koji su vjerovali u nju i u njenu koleginicu Svetlanu Pavlovu iz Bugrske  sa kojom je zajedno radila na postavljanju predstavie još od  novembra 2014.

Prije početka predstave publici su se predstavili članovi Dječijeg hora Ars,te takmičari koji su BiH predstavljali na prestižnim plesnim i baletnim takmičenjima  po prvi put u Bugarskoj i Rumuniji, kao i prošle godine na svjestkom takmičenju koje se održavalo u Portugalu.

U Ars Centru ističu da Zenica i Kakanj (gdje takođe imaju Baltni studio Ars) , ima izrazito veliki broj talentovane djece te da će se raditi na još brojnijim odlascima na takmičenja,  ali i što češće se pojavljivati na kulturno zabavnim manifestacijama. U pregovorima je izvođenje predstave Uspavana ljpeotica i izvan Zenice, jer bi doista bilo šteta da se ovakva čarolija kroz baletnu umjetsnost  ne podjeli sa svom djecom , gdje je to god moguće, jer ovakve predstave nisu svakidašnje, poručuju iz Ars Centra.

072INFO TV