Portal 072info

Trčanje tokom jeseni postat će zabavno uz nekoliko jednostavnih savjeta

Vrućine i gužve koje ljeto donosi su često najveća prepreka za sve one koji žele početi trčati. Zbog toga je zahlađenje koje dolazi s jeseni savršena prilika da uskočite u patike i napokon se počnete baviti ovom aktivnošću. Eksperimentišite istražujući nove rute za trčanje. Pažljivo osmotrite mapu grada i isplanirajte novu rutu kojom ćete se kretati, tako da kroz tjelovježbu istovremeno istražujete grad u kojem živite.

Obratite pažnju, ne možete trčati u bilo kakvoj odjeći. Jesen donosi svježija jutra i više kiša, zbog toga morate povećati slojeve odjeće koju nosite. Posjetite prodavnice sa sportskom odjećom i nabavite idealnu opremu koja će vaše dane trčanja na nižim temperaturama učiniti bezbolnim. Osim toga, ne zaboravite da je hidratacija izrazito važna, čak i tokom jeseni, zbog toga sa sobom svuda nosite flašicu vode kako bi tijelo uvijek bilo dovoljno hidrirano.

Prijavite se na gradske utrke! Jesen je vrijeme kada se organizuju brojne utrke u kojima učestvuju hiljade trkača punih pozitivne energije i koji su vas spremni ohrabriti, inspirisati i motivisati da se još vuše posvetite ovom sportu.

Postavite nove ciljeve i izazove, trudite se da pred kraj godine napravite sjajne rezultate koji će vas inspirisati da u početak naredne godine uđete zadovoljni svojim uspjesima i spremni na još veće pobjede. Naposljetku, gledajte vremensku prognozu i u skladu s njom planirajte svoje treninge raspoređujući ih tako na vanjske i unutrašnje.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 8
    Shares