Portal 072info

Treći dan Kurban-bajrama podijeljeno 2.500 kg kurbanskog mesa u Zenici

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH trećeg dana Kurban-bajrama uradila je veliki posao u distribuciji kurbanskog mesa u preko 30 naseljenih mjesta (grad, prigradska i seoska naselja), na području Grada Zenice, sa svojim volonterima i prijateljima koji su nam pomogli da završimo na najbolji mogući način ovu hairli aktivnost.

Donator kurbanskog mesa je Crveni polumjesec Republike Turske, koji je obezbjedio 500 kurbana tj. oko 2.500 kilograma kurbanskog mesa za područje Grada Zenica.

Zahvaljujući Crvenom polumjesecu Republike Turske i turskom narodu, velikom broju porodica, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida na području Zenice uručeni su kurbani težine oko 5 kilograma.

Jučer su kurbani podijeljeni u Brizniku, Lašvi, Vardi, Mošćanici, Sviću, Ričicama, Čekotima, Drinjanima, Lukama, Donjoj Gračanici, Donjoj Vraci, Orahovičkoj rijeci, Gladovićima, Mošćanici, Starom Radakovu, Talamima, Tišini, Putovićima, Klopču, Peharama, Gradišću, Babinu, Seocima, Radinovićima, Banlozima, Lokvinama, Gornjoj Zenici, Klopču, Tetovu, Crkvicama, Travničkoj, Pišću, Londži, članovima udruženja Baton, udruženja RVI Zenica i mnogim drugima.

Mostovi Prijateljstva su počastvovani što su izabrani kao partneri turskim organizacijama u realizaciji podjele velikog broja kurbana na području Zenice i Viteza.

Na području Zenice i Viteza, tokom drugog i trećeg dana Kurban bajrama,Mostovi Prijateljstva su pomogli donatorima, (turskim organizacijama i institucijama-Diyanetu i Crvenom polumjesecu Republike Turske), u koordinaciji i organizaciji podjele 787 kurbana, sa ukupnom težinom od 3935 kilograma mesa. Bio je to odgovoran posao koji je urađen volonterski i sa velikim zadovoljstvom. Hvala svim volonterima, partnerskim organizacijama koji su nam pomogli u realizaciji podjele kurbanskog mesa, a posebno hvala za turske organizacije i institucije i turski narod, koji su obezbjedili velike količine kurbanskog mesa za podjelu u BiH, i koji kroz svoje vladine i nevladine organizacije stalno pomažu i podržavaju narode BiH i državu BiH.

Podijelite članak