Portal 072info

Trgovci upozoravaju: Pojavili su se prevaranti u našim trgovinama, budite svi oprezni (FOTO-VIDEO)

prevaranti trgovina vis1 1 696x364 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na adresu naše redakcije ovih dana stiglo je važno upozorenje, kada su nam se obratili određeni visočki trgovci koji su željeli ukazati na problem i pojavu prevaranata u trgovinama na području Visokog.

Kako su nam kazali, u njihovoj trgovini ovih dana dogodila se prevara, u kojoj je učestvovala zasad nepoznata djevojka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ona je ušla u našu trgovinu, kod veoma iskusne radnice i poručila od nje xBon u vrijednosti od 70 KM. Naša radnica joj je izdala taj xBon, a u međuvremenu ona je poručila cigarete i onda kazala radnici da nema novac trenutno za xBon i da ga ne želi uzeti. Ipak, kasnijim uvidom u cijelu situaciju i pregledom snimaka sa fotografije utvrdili smo da je zapravo ova djevojka uslikala xBon prije izlaska iz naše trgovine i time otuđila 70 KM.

Naš cilj nije pronalazak ovog novca, nego želimo da ukažemo na to da su se pojavili ovakvi prevaranti, kako bi i druge naše kolegice i kolege trgovci sačuvali svoju imovinu, svoje poslove. Naša radnica je iskusna, kako smo već rekli, dugo godina radi u našoj trgovini i nije je lako prevariti, a ovi prevaranti bili su spremni na to, što znači da su i drugi u opasnosti”, kazali su nam vlasnici trgovine TR “Provalić” iz Mulića, koji su nam i prijavili ovaj slučaj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, oni su ovaj slučaj prijavili Policijskoj stanici u Visokom, gdje su im kazali kako ovo nije prvi slučaj, te da policijski službenici već aktivno rade na rasvjetljavanju ovakvih slučajeva.

U nastavku pogledajte i video sa kojeg je moguće vidjeti kako je tekla ova prevara prenosi Visoko.co.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija