Screenshot 12 4
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Vožnja bicikla odlična je aktivnost u svakom slučaju, ali ako bicikl vozite radi gubitka kilograma, vožnje ipak morate strukturirati drugačije nego što to radite kad se ležerno vozite u društvu s prijateljicom.

Pri slaganju plana možete upotrijebiti ove savjete, kako biste postigli vidljive rezultate.

1. Koliko dugo/daleko trebate voziti?

U svoj “dnevnik” zapišite brojku i postavite cilj da smanjite količinu potrebnog vremena za prelazak iste udaljenosti i rute.

Kako se razina vaše kondicije bude poboljšavala, moći ćete prijeći više kilometara za manje vremena i sagorijevat ćete više kalorija tokom procesa.

S vremenom će vam postajati sve ugodnije voziti bicikl i u tom trenutku odredite dane u sedmici za duže vožnje.

Primjerice, ako svaki tjedan vozite bicikl tri puta, jedna vožnja neka bude kraća (30 minuta), jedna umjerene dužine (45 minuta) i jedna duga (60 do 120 minuta, ovisno o vašim mogućnostima).

2. Kojom brzinom trebate voziti?

Ako vam je gubitak težine primarni cilj, intenzitet vježbanja vrlo je bitan.

Vožnja višim intenzitetom sagorjet će više kalorija od vožnje nižim intenzitetom.

Na intenzitet će utjecaj imati i vrsta bicikla kojeg vozite i staza koju odaberete.

Primjerice, ako trening odrađujete na blatnjavim stazama, morat ćete uložiti više truda nego kad se vozite uređenim stazama.

Dok vozite bicikl, obratite pažnju i na napor koji ulažeteBilo bi dobro da se na skali napora od 1 do 10 (10 je maksimalni napor) osjećate kako da ste na razini sedam. To znači da bi vaše disanje trebalo biti duboko, ali ipak ne smijete biti isrcpljeni i bez daha.

3. Gdje voziti?

Staza koju odaberete za trening može imati najveći utjecaj na broj kalorija koje ćete sagorjeti jer će utjecati i na trajanje i na intenzitet vožnje.

Za najbolje rezultate dobro bi bilo odabrati rutu na kojoj vas neće ometati primjerice semafori.

Naime, iako kratka, takva zaustavljanja dovode do pada otkucaja srca, oduzimaju vrijeme i smanjuju potencijal sagorijevanja kalorija u vožnji.

Osim što je sjajan alat za mršavljenje, bicikliranje je aktivnost koja pomaže u smanjenju stresa i omogućuje vam uživanje na otvorenom.