Portal 072info

Tri situacije kad je ljubomora sasvim opravdana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njemu je nekako uvijek bitnije mišljenje drugih, zbog čega se s pravom osjećaš kao da mu tvoje mišljenje nije dovoljno važno • Ako je više noći koje on provodi s prijateljima, nego s tobom u krevetu, to je opravdani razlog za ljubomoru.

To ne znači da spadaš u kategoriju lude cure, već da si racionalna.

Niti jedna od nas ne želi biti ultra ljubomorni tip cure, no ponekad ispadamo upravo takve. Ne zagovaramo takav oblik ponašanja, no malo ljubomore u vezi ipak mora postojati. Osim što time partneru pokazujemo da nam je stalo, to nam pomaže i da shvatimo kada je vrijeme za promjene. “Morate obratiti pažnju na takve signale. Oni bi mogli biti crvena zastava za vaš odnos, odnosno znakovi da nešto morate popraviti”, otkriva doktorica Džejn Greer, ekspertica za ljubavne odnose u svojoj knjizi “What About Me?: Stop Selfishness from Ruining Your Relationship”. U njoj je otkrila 3 situacije u kojima je ljubomora sasvim opravdana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

1. Savjet uvijek traži od mame ili najbolje prijateljice

O čemu god da se radi, njemu je nekako uvijek bitnije mišljenje drugih, zbog čega se s pravom osjećaš kao da mu tvoje mišljenje nije dovoljno važno. “Sljedeći put mu morate reći da se zbog toga osjećate neugodno i uzrujano, jer drugačije teško da će shvatiti što radi krivo. No, izbjegavajte svađu, posebno ako su u pitanju roditelji. Uvjerite ga da ste u potpunosti otvoreni za sve sugestije njegovih roditelja, ali podsjetite ga da bi u konačnici htjeli da se čuje i vaš glas, pogotovo za one odluke koje se tiču vas i vaše veze.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2. Više vremena provodi sa svojim prijateljima

Trošenje zdrave količine vremena odvojeno, dobro je za svaku vezu. No, ako je više noći koje on provodi s prijateljima, nego s tobom u krevetu, to je opravdani razlog za ljubomoru, jer se osjećaš kao da nisi prioritet. “Ako krenete insistirati na tome da bi ih trebao manje viđati, ispašćete nesigurni i nametljivi, posebno ako tu temu započnete neposredno prije njegovog izlaska iz kuće, jer će ispast kao da ga forsirate da radi vas mijenja svoje planove. Razgovarajte s njim kad ćete oboje imati dovoljno vremena te mu mirno objasnite kako se osjećate zbog toga.” Ljudi ponekad nisu dobri u primjećivanju nekih stvari pa ih je potrebno naglasiti. Tako ćeš riješiti problem bez osjećaja kao da on mora birati između nečega.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Ne prestaje pričati o tome koliko su mu zgodne druge žene

Bila to Mila Kunis ili cura s posla. Naravno da on gleda druge žene, to ti mora biti jasno, ali nije u redu ako ih komentariše pred tobom, jer za to postoje muški prijatelji i druženja s njima. I ovdje je razgovor jedino rješenje, odnosno otkrivanje kako se zbog toga ne osjećaš dovoljno privlačno. Ako ni tada ne prestane, vrlo vjerovatno da on nije taj i da treba početi tražiti dalje, nekoga ko će imati razumijevanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

index.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)