Tri stvari koje morate razumjeti o muškarcima i njihovim osjećajima

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kada je riječ o emocijama i njihovom pokazivanju, muškarci definitivno imaju lošu reputaciju. Uglavnom su predstavljeni kao hladni i bezosjećajni, a ženama je često gotovo i nemoguće otkriti njihove emocije budući da izbjegavaju otvoreno razgovarati o njima.

Kolumnista Christian Carter u tekstu za site YouTango piše kako je potrebno shvatiti tek tri stvari koje muškarce, kad su osjećaji u pitanju, razlikuju od žena.

1. Shvatite da ne osjećamo na isti način kao žene

“Mnogo boli i frustracija koje vidim u ženama rezultat su zaključka kako, kad su emocije u pitanju, muškarci funkcionišu poput žena. Ipak, istina je da nam je mnogo teže procesuirati naše emocije, kao i nositi se s njima. Nismo u tome dobri kao žene. Također, nemamo ni podršku okoline, stoga muškarci često ‘bježe’ u teretanu ili se zatrpavaju poslom”, piše Carter.

ČITAJ JOŠ:  Za lepinje iz tave treba vam samo tri sastojka, a gotove su za 15 minuta

On dodaje kako, ukoliko žene ovo mogu shvatiti i naučiti da idu uz svog muškarca, a ne protiv njega, već su u prednosti. Još jedna važna stvar koju napominje jeste da muškarci žele popraviti stvari i stvarno ih frustrira ako to nisu u stanju. To ga, kako kaže, dovodi do druge bitne stvari…

2. Ne očekujte od nas da popravimo vaše emocije

Naravno, želite da vaš muškarac prizna i odgovori vašim osjećajima i željama. Muškarac treba biti dobar partner i ljubavnik, brinuti o vama, slušati vas, duboko se povezati, pokazati odanost i podijeliti sve s vama.

ČITAJ JOŠ:  Jutro poslije “lude noći”: Kako se izboriti s mamurlukom?

“No, ukoliko od njega očekujete da automatski odgovori na vaše emocionalne potrebe kad su u pitanju vaši strahovi, frustracije i nesigurnosti, oboje ćete ostati razočarani. Nijedna veza ne može zadovoljiti vaše emocionalne potrebe”, piše Carter.

Veze se zasnivaju na zajedničkom rastu i razvoju i nerealno je očekivati da od druge osobe emocionalno zavisite na način da ona uvijek i u bilo kojim uvjetima mora razumjeti i prihvatiti vaše emocije.

3. Ključ je u pozitivnoj komunikaciji

Carter ženama savjetuje da uvijek kreću iz suosjećanja i razumijevanja.

Znam da je to teško, ali razmislite o tome – koliko date, toliko dobijete. Umjesto da konverzaciju počnete pretpostavkom kako on nešto radi namjerno samo kako bi pokazao svoju bezosjećajnost jer mu ‘nije stalo’, pokušajte razmisliti o tome da mu jednostavno treba vremena da razumije i vašu poziciju”, pojašnjava Carter, te zaključuje kako je ključ uspješne veze upravo u tome da se shvati kako muškarci, kada je riječ o komuniciranju na emocionalnom nivou, jednostavno nisu programirani na isti način kao žene.

ČITAJ JOŠ:  Šest savjeta za pravilno zalijevanje biljaka koje rastu u vazama

“Pokušajte svoje emocije podijeliti s njim na pozitivan način i u konačnici ćete dobiti ono što želite”, poručuje.

GODISNJICA
MARKETING