Portal 072info

Tri vjere, tri naroda, jedan ćevap: Evo zašto je bosanski ćevap najbolji na svetu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosanski ćevapi su postali prepoznatljiv brend u cijelom svijetu, a njihov recept je bio dugo skrivan od “očiju javnosti”. Ne postoji čovjek koji je turistički posjetio Sarajevo, a da nije probao najukusnije ćevape. Pri samoj pomisli na njih, svima kreće voda na usta!

Pored BiH, ćevapi su specijalitet u Srbiji i Hrvatskoj, a ćevabdžinice iz tih zemalja mogu da stanu jedna drugoj rame uz rame. Pored toliko vjerskih razlika i historijskih sukoba, postoji jedna zajednička stvar kojom se ponose – ćevapi! Ako ste imali priliku da ih probate u sve tri države, onda možete da procjenite ko ih najbolje sprema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Recept koji su dugo skrivali je skoro ugledao svjetlost dana, a mnogi su brže-bolje otrčali da naprave i probaju te vrhunske ćevape!

Neki bi rekli bosanski, neki srpski, dok drugi hrvatski, ali mi kažemo – SVJETSKI, A NAŠI! Svjetski, jer su svima poznati i veliki broj turista se odlučuje da poseti države bivše Juge baš zbog njih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kilograma mljevene junetine, pola kilograma jagnjetine, 4-5 češnja bijelog luka, 2 odsto od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isječeno na kockice dobro posolite, izmješajte i prelite sa oko 100 mililitara vode i bijelog luka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmješajte i ostavite preko noći u frižideru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Prije nego krenete da oblikujete ćevape u smjesu umješajte sodu bikarbonu i to je to.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME