Trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo

Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo, a jeftino, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena. Potrudite se da slijedite ove savjete kad god možete i budite sigurni da rezultati neće izostati.

1. Bilo da pijete mlijeko zato što ga volite, ili ga dodajete u kafu, ili pravite pire krompir, namirnica je koja se nalazi u skoro svakom frižideru. Kada kupujete mlijeko, birajte ono s manje masti i već ste napravili dobar korak ka vašem zdravlju unošenjem manje mliječne masti.

2. Malo masnije meso, svakako jeste i slasnije… Ali i manje zdravo. Kada birate meso u marketu, neka ono bude malo suhlje i “posnije”.

  • Birajte ono mlijeko s manje masti Birajte ono mlijeko s manje masti

3. Ne morate voditi računa da stalno jedete hranu koja je bez masti i holesterola. Dovoljno je da se samo za svaki obrok zapitate kakav je bio onaj prethodni. Ukoliko ste za ručak imali nešto masnije, za večeru obavezno povedite računa.

4. Ukoliko ste imali obrok, ili čitav dan koji je obilovao visokokaloričnim jelima, morate malo usporiti. Balans je ono što morate imati u vidu. U tim slučajevima, povedite računa da ne pretjerate s ukupnim dnevnim unosom kalorija.

5. U kupovini namirnica pogledajte dobro deklaracije. Nećete ni vjerovati koliko sve proizvoda koje konzumiramo svakodnevno obiluje šećerom. Međutim, postoje i namirnice koje imaju ili znatno manje šećera, ili ih nemaju uopće. Uvijek birajte te namirnice, naročito ukoliko se one često nalaze na vašem meniju.

IZVORAvaz
Prethodni članakU požaru u školi smrtno stradalo 20 djece
Sljedeći članakBali-beg i Fahriye proslavili sinov drugi rođendan