Troje bh sportista koristilo zabranje supstance

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Agencija za antidoping kontrolu BiH je tokom protekle godine evidentirala da je troje sportista prekršilo antidoping pravila, budući da je kod njih utvrđeno prisustvo zabranjenih supstanci.

Iz Agencije su rekli Srni da su kod ovih sportista pronađene zabranjene supstance – metiltestosterin iz klase anaboličkih sredstava, metileksan amin iz klase stimulansa, te furosemid iz klase diuretika.

Riječ je sredstvima koja se nalaze na listi zabranjenih supstanci za 2022. godinu.

U Agenciji za antidoping kontrolu ističu da sada ne mogu dati više informacija, s obzirom na to da su sva tri postupka u toku i da to ne bi bilo u skladu sa VADA kodeksom i antidoping pravilima.

Shodno Svjetskom anditoping kodeksu Agencija za antidoping kontrolu tek nakon okončanja postupka može informisati javnost o kojim sportistima i sportovima je riječ.

Najkasnije u roku od 20 dana od okončanja postupka, Agencija za antidoping kontrolu BiH će informisati javnost o identitetu sportiste ili drugog lica protiv koga je pokrenut postupak zbog povrede antidoping pravila, te vrsti povrede antidoping pravila koja mu se stavlja na teret.

Srna