Amel Macanovic
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

U saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju oko 18 sati dogodila u Cazinu poginuo je, kako smo već objavili, 21-godišnji državljanin Austrije. Radi se o Amelu Macanoviću, koji je porijeklom iz BIH, preciznije iz mjesta Krivaja kod Zavidovića.  

On se nalazio u Opelu s 37-godišnjakom iz Cazina koji je zadobilo lakše povrede kada je automobil bh. registarskih oznaka sletio je s ceste i udario u stub. Kako je došlo do ne sreće, još se utvrđuje, a od Macanovića se prijatelji i poznanici opraštaju putem društvenih mreža.

“Večeras je u našoj Krivaji u akšam zavladala tišina, tuga i nevjerica. Na bolji svijet je preselio Amel Macanović naš “Maći” kako smo ga od milja zvali. Molim Uzvišenog Allaha da našem Amelu podari lijepi Džennet a porodici sabura i snage u ovim teškim trenutcima. Svi smo Allahovi i Allahu se vraćamo!”, napisao je na Facebooku Asmir Hatić.

“Ode još jedan mladi život… Neka ti je vječni rahmet dječače”, “Druže moj da ti dragi Allah podari lijepi Dženet”, samo su neke od poruka kojima se prijatelji i poznanici opraštaju od stradalog Macanovića.