Tuga: Rodila zdravu bebu pa preminula četiri sata kasnije

Tuga: Rodila zdravu bebu pa preminula četiri sata kasnije

Еmili Lokli (26) iz Velike Britanije cijeli život je sanjala da se ostvari kao majka, a nakon što se to desilo, umrla je.

Novopečena majka je imala plućnu aneurizmu koja joj je ošetetila srce tokom porođaja, a uprkos reanimaciji, za nju nije bilo spasa.

Preminula je 6. februara, samo četiri sata nakon što je rodila dječaka Harlija.

Zbog nevjerovatne tragedije, zdrava beba ostala je bez majke, i sada o njemu brine otac Tajler Kolinson (27). Novopečeni otac, zajedno sa porodicom preminule djevojke, izrazio je nevjerovatan šok i tugu jer je Еmili “imala savršeno normalnu trudnoću”.

Aneurizme plućne arterije su rijetke, a klinička slika koja ih prati je nespecifična zbog čega nastupa iznenadna smrt.

Еmili i njen partner živjeli su u njenoj porodičnoj kući u Stouk-on-Trentu, sa njenom majkom Trejsi Vuton (46), očuhom Markom Vutonom (57) i polubratom Kiranom Vutonom (17).

Njena majka je obećala da će se brinuti o “prelijepom dječaku Harliju” i dodala da će porodica “prenijeti ljubav koju će mu Еmili slati sa neba”.

“Oboje smo bili toliko uzbuđeni što ćemo postati roditelji i Еmili mi je pomogla da toliko vjerujem u sebe da ću kao tata raditi najbolje. Bila je tolika podrška i pripremljena, bio sam zadivljen. Osjećao sam se kao najsrećniji čovjek na svijetu što je ona izabrala život sa mnom. Bila je jedna od milion”, rekao je Tajler.

Еmili Lokli se porodila 5. februara, na njen rođendan, u Univerzitetskoj bolnici Rojal Stouk, gde je zadržana preko noći.

Odlučeno je da je 6. februara u 12 sati ujutru opet pregledaju jer je bila jako pospana nakon čega je “veoma duboko udahnula i srušila se”.

Bolnica tek treba da utvrdi tačan uzrok smrti, ali su njenoj porodici ljekari rekli da je smrt uzrokovana “aneurizmom pluća”.

Uprkos užasnoj situaciji, porodica je ostala zahvalna neonatalnoj jedinici  u bolnici Rojal Stok koja je pomogla da Harli bude bezbjedno zbrinut i pružila mu odgovarajuću njegu.

“Harli je zaista Еmilin sin. Ima njene velike plave oči, ima njen nos, liči na nju”, rekla je majka, prenosi “Telegraf.rs“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE