8E830AE7 E0B8 4DCE A927 BAB9BB023B33
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Zahid Omanović je poginuo u stravičnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju rano ujutro kod Bihaća.

Zahid Omanović, 28-godišnjak iz Velike Kladuše tragično je nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u Kaminici kod Bihaća. Danas će Zahid biti ispraćen na vječni rahmet. 

Dženaza polazi u 16.45 sati ispred kuće umrlog, a obavit će se ispred džamije Trnovi u 17 sati.

Protiv 27-godišnjaka koji je upravljao Golfom podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem naredio je i da se smrskani Golf pošalje na vještačenje da bi se utvrdila njegova tehnička ispravnost.

Vozač je u nesreći zadobio lakše tjelesne povrede, dok su druga dvojica mladića koji su bili na zadnjem sjedištu Golfa teško povrijeđeni i zadržani su u bihaćkoj bolnici na liječenju.

Društvene mreže pune su emotivnih poruka kojima se oni koji su ga poznavali, opraštaju od Zahida Omanovića. Emotivnom porukom se od njega oprostila Organizacija šehidskih porodica Velika Kladuša. 

“Tužnom viješću obavještavamo članove Organizacije šehida i poginulih boraca, da je tragično nastradao najmlađi sin od našeg ako Bog da šehida Muhameda Omanovića.”

“Zahidu neka se dragi Allah smiluje i uveda ga u Džennet a porodici podari sabur”, naveli su iz te organizacije.