Portal 072info

Tuka uoči trke u Lozani: Konkurencija je teška, nisam opterećen plasmanom

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sutra nastupa u Lozani u okviru Dijamantske lige, a uoči utrke izjavio je kako se osjeća dobro. “Poslije pobjede na Dijamantskoj ligi u Štokholmu i Golden Spikeu u Ostravi slijedi još jedan veliki izazov sutra u švicarskoj Lozani. O konkurenciji ne treba ni govoriti, svi su u formi i željni dokazivanja i pobjeda. Ono što ja želim reći jeste da sam prije svega veoma sretan što sam se vratio na Dijamantsku ligu kao jedini bh. atletičar koji nastupa na najjačim mitinzima na svijetu. Osjećam se dobro i što je najvažnije da sam zdrav i, kao što sam govorio i prije, želim uživati u svakoj trci”, izjavio je Tuka.

Bh. atletičar je istakao kako nije opterećen vremenom koje će istrčati.

“Nisam opterećn ni pozicijom kojom ću završiti trku. Jednostavno želim uživati u trci i da naravno dam svoj maksimum u tom trenutku kao i uvijek jer neopisiv je osjećaj biti potpuno zdrav i takmičiti se rame uz rame sa najboljim 800-metrašima na svijetu”, poručio je Tuka.

Tuka će u Lozani imati konkurenciju u vidu Amerikanaca Haruna Abde i Claytona Murphyja, Kenijaca Wyclife Kinyamala, Fergusona Cheruiyot Roticha i Emmanuela Kipkurui Korira, Poljaka Adama Kszczot i Marcina Lewandowskog, Britanca Guya Learmontha, Kanađanina Brandona McBridea i Portorikanca Wesleya Vazqueza.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 20
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box