Tunel Vranduk bit će otvoren početkom juna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Iako je bilo najavljeno kako će rekonstrukcija jednog od najpoznatijih tunela u regionu, onom u Vranduku kod Zenice, biti okončana u maju, do toga, sve je izvjesnije, neće doći. 

Puni kapacitet

I pored toga što su radovi u završnoj fazi, pa je i obim posla smanjen, završetak projekta i puštanje u promet u punom kapacitetu, prema posljednjim informacijama, očekuje se početkom juna. I dalje se čeka isporuka opreme koja bi trebala stići za dvije sedmice, nakon čega će početi njeno instaliranje, ali i postavljanje završnog sloja asfalta.  

Pandemija koronavirusa utjecala je na prolongiranje roka za dostavljanje opreme, ali i na dinamiku izvođenja radova.

Preostali još samo manji radovi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba Preostali još samo manji radovi

Ekipa „Dnevnog avaza“ obišla je jučer Vranduk, gdje smo se uvjerili da su ostale još samo sitnice da bi se stavila tačka na priču o tunelu ispred kojeg su se prošlog ljeta stvarale kilometarske kolone vozila.

Zatekli smo tek ponekog radnika kako obavlja poslove uglavnom izvan tunelske cijevi, a obnova dva mosta, koja je počela paralelno s tunelom, okončana je.

Rijetki vozači

Među rijetkim vozačima koji se sada zaustave ispred tunela zatekli smo Mirzu Husetića. 

Husetić: Još čekamo - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba Husetić: Još čekamo

– Stalno govore bit će završeno, sve se privodi kraju… Ali, evo, još čekamo. Nadam se da se više nikada neće ponoviti prošlogodišnje scene, nervoza vozača i nepregledne kolone. Srećom, to je iza nas, tunel za sada funkcionira, saobraćaj se odvija i to je nama, vozačima, najvažnije – govori Husetić. 

Avaz – D.PAŠALIĆ