merlin turneja e1626616882491 750x399 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Dino Merlin iako nije bilo koncerata, tijekom pandemije nije prestao sa radom. Krajem maja objavio je spot za svoj treći singl s nadolazećeg 12. albuma ‘Jedan dan, jedna noć’, za koji kaže da ima posebno mjesto u njegovom srcu, a inspiriran je po istinitom događaju. Ovaj nagrađivani kantautor, otkrio je kako je tokom pandemije radio gotovo jednakim intenzitetom kao u jeku turneje spremajući se za nove korake.

– Posljednji put pred publikom smo nastupili na dočeku 2020. godine na trgu u Skoplju, a koncem 2020. godine priredili smo online koncert “Mir svim dobrim ljudima” za publiku diljem svijeta, koji je nedavno objavljen i na YouTubeu. Novu muziku, koju pripremam već godinama, uspjeli smo još jednom raspakirati, pregledati i vratiti na pult za dalji rad. Nedavno sam čuo od jednog saradnika da ne postoji gotovo umjetničko djelo ili rad, već samo ono koje smo odlučili smatrati gotovim i pustiti da se otisne na vlastiti put; pandemija nam je svima, čini se, dala produženi rok da odlučimo kad da napustimo vlastito djelo, i ja to vrijeme vrijedno koristim– rekao je Dino Merlin.

–Pažljivo pratimo situaciju, a činjenicu koju uzimamo u razmatranje je da je na našoj protekloj turneji “Hotel Nacional” bilo blizu milion posjetitelja na četiri kontinenta – od stadiona i arena u regiji do dvorana i amfiteatara diljem svijeta. U svakom tom gradu volio bih ponovo vidjeti svoju publiku. Uvijek smo nastojali pronaći optimalni balans između performansa, produkcije, publike, tržišta i sveukupnog narativa koji pričamo. Još smo u naponu snaga i s kreativnom i tehničkom ekipom vrijedno i naporno pripremamo, nadamo se, našu najbolju turneju do sada. Mi ćemo napraviti ono što je u našoj moći najbolje što znamo pa šta bude neka bude – rekao je.