amila i muris gadzun
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 15, 2021 @ 11:25
KATEGORIJA: Izdvojeno
FIXGEHALT

Tužilaštvo Kantona Sarajevo oglasilo ponovo danas o smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun koja je jučer preminula nakon što je pala u komu poslije operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

NER FIT

“Cijeneći interes javnosti, Tužilaštvo KS u ovom trenutku može saopćiti da će nakon prikupljene medicinske dokumentacije, potom nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba, te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za smrt i liječenje djevojčice.

Zbog zaštite postupka, a sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS ne može davati više informacija”, saopćeno je iz ove institucije.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja je prije nekoliko dana došla da operiše očne kapke u polikliniku u privatnoj ordinaciji “Halimić”, a tokom operacije je pala u komu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Imala je spušten kapak, zbog ranije operacije, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije baš prihvatilo. Djevojčica je još u komi, na aparatima, dok su nalazi rekli da su joj moždane ćelije potpuno izgorjele, da je u životu drže još samo aparati dok joj srce kuca.

Prema sumnjama djevojčicu su vjerovatno uništili anestezijom koju joj nisu smjeli dati”, kazali su, između ostalog, za portal Kakanjinfo.comMuris i Amila, roditelji male Džene, a izjava je objavljena jučer.

LIDER