Portal 072info

TUŽILAŠTVO ZDK Poznati detalji tragedije kod Zenice u kojoj je poginuo petogodišnji dječak

Dana 20.06.2017. godine oko 20,40 sati, u mjestu Starina, područje grada Zenica, dogodila se nesreća na način da je osoba inicijala N.E. dovezla putničko motorno vozilo marke “Opel Vektra” pred garažu porodične kuće, a u kom vozilu su se nalazilo njeno dvoje mldb. djece – blizanci rođeni 2012. godine, nakon čega je majka izašla iz vozila da otključa garažu, da bi tom prilikom dok je vozilo radilo a ručna kočnica istog bila zategnuta, ovo vozilo nekontrolisano krenulo unazad krećući se otprilike oko 15 metara, da bi se isto dolaskom do betonske podzide visine oko 2,5 m, prevrnulo preko ove podzide i palo na krov.

Ovom prilikom je mldb muško dijete inicijala N.D. zadobilo povrede od kojih je podleglo na putu do hitne medicinske pomoći u Nemili gdje je konstatovana smrt od strane dežurnog ljekara, dok je žensko dijete inicijala N.S. zadobilo lakše tjelesne povrede.

Nakon izvršenog uviđaja od strane pripadnika PU I Zenica, dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju koja će se obaviti u 20 sati u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Po obavljenoj obdukciji nakon što se dobije obdukcioni nalaz biće poznat uzrok smrti a istraga će utvrdi uzrok same nesreće i poduzeti potrebne mjere.

Podijelite članak