Tužioci ušli u KCUS povodom navoda iznesenih u pismu ljekara

Predstavnici Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, saznaje Klix.ba. Kako saznajemo, nadležni tužilac je Sanjin Bogunić koji je stigao na KCUS, što je zabilježila i kamera našeg reportera.

Sa Bogunićem se nalazi i tužiteljica Meliha Dugalija. Ova akcija je pokrenuta nakon pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u s akcentom na respiratore koje je nabavila “Srebrena malina” koji se koriste u jedinicama intenzivne njege, a koji navodno nisu adekvatni za to.

Treba istaći da je danas održan i sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva BiH, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode iznesene u pismu.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnošću formiralo predmet koji se odnosi na pismo ljekara sa KCUS-a o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata na KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

IZVORKlix
Prethodni članakTRAGEDIJA: Jedna osoba poginula u sudaru voza i automobila
Sljedeći članakNakon sastanka u Vladi FBiH: Pao dogovor, slijedi “uvlažavanje” odluke o kontroli cijena