Portal 072info

TUŽNA VIJEST POTRESLA GUNJU: Dobri čovjek i veliki humanitarac više nije mogao, poručio djeci: “Oprostite mi…”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Katastrofalne poplave u Slavoniji su uzele još jednu žrtvu. Mještanin Gunje u dobi od 61 godine nije mogao izdržati nesreću koja ga je pogodila te si je u ponedjeljak poslijepodne oduzeo život.

Kako doznaje Hina, on se jučer između 15 i 18 sati objesio u dvorišnoj prostoriji pokraj kuće u kojoj je živio prije poplava.

Riječ je o čovjeku o kojem Gunjanci imaju samo riječi hvale, ali i izraze sućuti, s obzirom da ga život nije mazio. Prva supruga preminula mu je nedugo nakon što su se vjenčali, a prošle godine smrt ga je rastavila i od druge supruge, piše Jutarnji list.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bio je nezaposlen, pa je posljednjih dana dobio posao na javnim radovima na čišćenju i saniranju terena u Gunji.

– Nekih pola sata prije nego što je krenuo autobus koji odvozi radnike angažirane na javnim radovima, rekao je da će samo otići do svoje kuće. Više se nije vratio. Našli su ga u pušnici, a na zidu je kredom svojoj djeci, sinu i kćeri napisao da mu oproste, ali da on više ne može izdržati sve što ga je snašlo. Ne mogu vam opisati koliko mi ga je žao, jer bio je jednostavno divan čovjek, poštena i izuzetna osoba – rekao je načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić, dodavši kako je svog sumještanina sreo prije nekoliko dana te mu ničim nije odavao da bi mogao tako nešto učiniti.

U Gunji je bio poznat i po tome što je više od 100 puta darivao krv, po čemu je bio tamošnji rekorder.

– Najteže mi je kada nema akcija darivanja, a osjetim da trebam dati krv. Tada moram ići u nama najbližu bolnicu u susjedno Brčko u BiH. Na zavodu za zapošljavanje sam i nemam sredstava za put do Vinkovaca – izjavio je prije pet godina kada je 110. put učestvovao u akciji darivanja krvi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Motiv samoubojstva javnosti je nepoznat.

– Iskrena sućut obitelji i prijateljima pokojnog gospodina. Počivao u miru Božjem. Prije 4, 5 dana sam ga vidjela ispred općine Gunja. Pozdravili smo se i onda je počeo plakati. Rekao mi je citiram: Tuđe kuće moram ići čistiti, a kod sebe ne smijem, kod mene se već sve zeleni. Bio je tužan, razočaran, očajan – napisala je na Facebooku jedna stanovnica Gunje.

– Čovjek nije mogao podnijeti nepravdu i svo zlo koje ga je zadesilo u životu. Zašto ne pisati da si je čovjek oduzeo život jer vlada nije napravila niti 1% od onoga što pričaju na tv-u. Reći istinu je najmanje što trenutno možemo napraviti za pokojnog i njegovu obitelj. Dokad će Hrvati šutiti, ubijati se, kopati po kontejnerima…? Što nam se još treba dogoditi da kažemo sad je dosta, više ne može tako? – napisala je ogorčena stanovnica Gunje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)