2 10
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 14, 2022 @ 13:20
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Adalia Rouz (Rose), 15-godišnja YouTuberica iz Teksasa koja je na društvenim mrežama postala popularna jer je pričala o svojoj rijetkoj bolesti, umrla je a tužnu vijest potvrdila je njena porodica.

– U 19 sati, 12. januara 2022., Adalia Rouz Vilijams je napustila ovaj svijet. Na svijet je došla u tišini i tako otišla, ali njen je život bio puno više od tišine. Dotaknula je milione ljudi i ostavila najveći trag kod svih koji su je poznavali. Bol je prestala i sada pleše na svu muziku koju voli – napisali su u objavi na Facebooku.

Adalia je bolovala od progerije, sindroma ubrzanog starenja koji se pojavljuje u ranom djetinjstvu, a dovodi do prijevremene smrti. Bila je visoka 91 centimetar i težila je oko 23 kilograma.

Adalia Rouz
  • Adalia Rouz Foto: Društvene mreže
  • Osim o bolesti, na društvenim mrežama je objavljivala i druge sadržaje. Često je objavljivala savjete o šminki, radila plesne izazove i videozapise sa svojom porodicom i prijateljima.

    Tekst se nastavlja nakon reklame

    Društvene mreže je koristila kao pozitivnu platformu putem koje je htjela pokazati da bolest ne određuje pojedinca. Uz to, vodila je i stranicu “The Rosebudd Shop”, na kojoj je poticala mnoge mlade djevojke koje boluju od sličnog zdravstvenog stanja.

    LIDER