Portal 072info

U akciji kakanjske policije pronađeni počinitelji 14 krivičnih djela

Službenici Policijske stanice Kakanj su, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela, lišili slobode dvije maloljetne osobe P.H. i Č.A., obje iz Kaknja, koje su i zadržane u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj.

Tokom istražnih aktivnosti došlo se do saznanja o izvršiocima i načinu izvršenja više krivičnih djela razbojništva počinjenih na području Kaknja, od strane jednog ili dvije nepoznate maskirane osobe, uz prijetnju vatrenim oružjem. Radi se o krivičnim djelima razbojništva u sportskoj kladionici “Zmajevi”, kada je otuđeno 500 KM, pokušaja razbojništva u sportskoj kladionici “5-Plus”, koja se nalazi u ulici Aije Izetbegovića, razbojništva u trgovinskoj radnji “H&M”, kada je otuđen novac u iznosu od oko 150 KM i desetak kutija cigareta, i razbojništva u trgovinskoj radnji “DUO”, u naselju Varda, kada je otuđeno oko 80 KM i dvije šteke cigareta.

Policija je došla do saznanja da su P.H. i Č.A počinili navedena krivična djela i tom prilikom najvjerovatnije koristila plastični pištolj, ali došla i do operativnih saznanja o izvršenju još jednog razbojništva i deset teških krađa izvršenih na području Kaknja.

Izvršioci ovih krivičnih djela su, u noćnim satima, vršili teške krađe provaljivanjem u vikend kuće locirane u vikend naselju Ponijeri, te su otuđene predmete odlagali u iznajmljeni stan u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju. Izvršenim pretresom jednog stana pronađena je i odjeća koja je najvjerovatnije korištena prilikom izvršenja razbojništava i ona će biti predmet potrebnih vještačenja.

Naznačenim aktivnostima službenika Policijske stanice Kakanj uspješno su rasvijetljena i zadokumentovana ukupno četiri razbojništva i deset teških krađa, te se nastavljaju operativne aktivnosti kriminalističkih istražitelja na rasvjetljavanju i dokumentiranju ostalih krivičnih djela počinjenih od strane prijavljenih, kao i drugih indiciranih izvršilaca.

Nakon dokumentiranja krivičnih djela i prikupljenih dokaza, službenici Policijske stanice Kakanj će prijavljene osobe predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela. 

Fena

Podijelite članak