Portal 072info

U akciji kakanjske policije pronađeni počinitelji 14 krivičnih djela

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Službenici Policijske stanice Kakanj su, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela, lišili slobode dvije maloljetne osobe P.H. i Č.A., obje iz Kaknja, koje su i zadržane u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj.

Tokom istražnih aktivnosti došlo se do saznanja o izvršiocima i načinu izvršenja više krivičnih djela razbojništva počinjenih na području Kaknja, od strane jednog ili dvije nepoznate maskirane osobe, uz prijetnju vatrenim oružjem. Radi se o krivičnim djelima razbojništva u sportskoj kladionici “Zmajevi”, kada je otuđeno 500 KM, pokušaja razbojništva u sportskoj kladionici “5-Plus”, koja se nalazi u ulici Aije Izetbegovića, razbojništva u trgovinskoj radnji “H&M”, kada je otuđen novac u iznosu od oko 150 KM i desetak kutija cigareta, i razbojništva u trgovinskoj radnji “DUO”, u naselju Varda, kada je otuđeno oko 80 KM i dvije šteke cigareta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Policija je došla do saznanja da su P.H. i Č.A počinili navedena krivična djela i tom prilikom najvjerovatnije koristila plastični pištolj, ali došla i do operativnih saznanja o izvršenju još jednog razbojništva i deset teških krađa izvršenih na području Kaknja.

Izvršioci ovih krivičnih djela su, u noćnim satima, vršili teške krađe provaljivanjem u vikend kuće locirane u vikend naselju Ponijeri, te su otuđene predmete odlagali u iznajmljeni stan u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju. Izvršenim pretresom jednog stana pronađena je i odjeća koja je najvjerovatnije korištena prilikom izvršenja razbojništava i ona će biti predmet potrebnih vještačenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naznačenim aktivnostima službenika Policijske stanice Kakanj uspješno su rasvijetljena i zadokumentovana ukupno četiri razbojništva i deset teških krađa, te se nastavljaju operativne aktivnosti kriminalističkih istražitelja na rasvjetljavanju i dokumentiranju ostalih krivičnih djela počinjenih od strane prijavljenih, kao i drugih indiciranih izvršilaca.

Nakon dokumentiranja krivičnih djela i prikupljenih dokaza, službenici Policijske stanice Kakanj će prijavljene osobe predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME