U akciji “Sunce” uhapšeno pet osoba

U združenoj policijskoj akciji Sunce, policijski službenici SIPE, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona 10 i Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području Mostara, lišili su slobode pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi zločinačke organizacije izvršili više pljački na širem području Hercegovine.

Neke od osoba, lišene slobode u ovoj akciji, tretirane su u okviru predmeta “Lutka” i pod mjerama su Suda BiH, a određeni broj osumnjičenih osoba je u bjekstvu. Zaplijenjena je veća količina cigareta i u toku su uviđajne radnje.

Slobode su lišene osobe inicijala A.K., Š.P., V.S., S.S. i D.S. zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi zločinačke organizacije počinili krivično djelo teška krađa. Navedene osobe sumnjiče se da su izvršile više pljački na širem području Hercegovine.

U okviru ove akcije danas je zaplijenjena veća količina (kamion) cigareta koje su otuđene u jutarnjim satima na području Mostara, a u toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska. Pretresi objekata na više lokacija još uvijek traju, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Kantonalnog suda u Mostaru i Kantonalnog tužilaštva HNK, u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije MUP-a HNK u Mostaru, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

Fena

Prethodni članakMUŠKARCI SU NAJVEĆE SPONZORUŠE: Polovina se ženi samo zbog novca?!
Sljedeći članakŠta vam zvijezde predviđaju za ovu sedmicu?!