U BiH bi mogao pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine

U BiH bi mogao pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nastavljamo sa hladnijim i nestabilnim vremenom. U noći na subotu lokalno mraz, za vikend nove padavine, kiša i snijeg. Na planinama centralnog pojasa Bosne mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine.

PETAK(19.04.) – Prolazno stabilnije, tokom dana u većem dijelu zemlje uz sunčane periode. U noći na subotu postepeno naoblačenje sa zapada, oko ponoći oblaci bi zahvatili Krajinu, a do jutarnjih sati subote i ostatak zemlje. Najviše vedrine u tom slučaju zadržalo bi se nad centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Tako da u ranim jutarnjim satima subote mraz najviše prijeti Podrinju, dok bi svakim kilometrom zapadnije situacija bila nešto bolja.

SUBOTA(20.04.) – nakon hladnog i lokalno mraznog jutra, tokom dana pretežno oblačno. Kako dan bude odmicao pristizat će sve vise naoblake, a formiranjem plitkog ciklona u Jadranu i padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša i snijeg u višim krajevima najprije će zahvatiti zapad zemlje, uz postepeno širenje na ostale krajeve. Sa dolaskom padavina tokom dana osjetno zahlađenje.

NEDELJA(21.04.) – Nestabilno vrijeme uz kišu, susnježicu i snijeg širom zemlje. U planinskim krajevima zapadne, centralne i istočne Bosne obilne snjezne padavine uz formiranje snjeznog pokrivača 10-30 cm. U nizinama u početku bez snijega, dok bi daljim padom temperatura u večernjim satima kiša prelazila u snijeg i u pojedinim nizinama Bosne. Hladno, uz zimske temperature u većini krajeva.

Tokom ponedeljka padavine bi postepeno prestajale, ali bi se nestabilno vrijeme zadržalo i u nastavku naredne sedmice. Zasada bez naznaka skorijeg povratka ljetnih temperatura.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS