U BiH preminulo 46 pozitivnih na koronavirus, 381 novozaražena osoba

koronavirus vakcinisanje zetra
08.07.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Zetri u toku je revakcinacija gradjana koji su prvu dozu primili 22.04. Ispred dvorane su velike guzve, a za danas je planirano cjepljenje 2000 gradjana. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U posljednja 24 sata u BiH potvrđen je 381 novi slučaj zaraze koronavirusom. Nažalost, preminulo je 46 osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH, od 887 testiranih uzoraka, na koronu je pozitivno 335 osoba. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba i to iz Unsko-sanskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok je 12 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

ČITAJ JOŠ:  Zatvorenici u BiH često se ne vraćaju u zatvore

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata testirano je 207 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 44 osobe.

Radi se o 20 muškaraca i 24 žene, od kojih je 10 mlađe, 18 srednje i 16 starije životne dobi. Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je u istom periodu prijavljeno 27 smrtnih slučajeva.

U Brčko Distriktu je dvoje novozaraženih od 65 testiranih. Oporavljene su dvije osobe i nema preminulih. 

GODISNJICA
MARKETING