Portal 072info

U Bosni hladnije za deset stepeni: Prvo obilna kiša i bujične poplave, pa za vikend SNIJEG!

Prema prognozama, do kraja nedjelje najviše kiše očekuje nas u subotu i nedjelju, kada se očekuje i pad temperatura – za pet stepeni u Hercegovini, do deset u Bosni

Sedmica je počela oblacima i kišom, a tako će se nastaviti i danas, negdje i obilnijom, naročito u poslijepodnevnim satima i naveče. Jedino je dobro što temperature neće previše pasti te će dnevne biti od 15 do 20 Celzijevih stepeni.

Prema prognozama, do kraja nedjelje najviše kiše očekuje nas u subotu i nedjelju, kada se očekuje i pad temperatura – za pet stepeni u Hercegovini, do deset u Bosni.

Stranica “Vremenska prognoza za RH i BiH, svakodnevna” objavila je da se u BiH očekuje vrlo obilna kiša, a mogući su i problemi s lokalnim bujičnim poplavama, jer se očekuje između 50 i 150 mililitara kiše po kvadratnom metru. Ista stranica najavljuje osjetno hladnije vrijeme s tim da je iznad 1200 metara nadmorske visine moguć i snijeg.

“U nedjelju i ponedjeljak uz dotok osjetno hladnijeg zraka u gorskim predjelima Bosne te Srbije iznad 1200mm moguć je snijeg, s tim da se u Bosni može spustiti do 900 mnv”, stoji na ovoj stranici.

Ipak, prema dugoročnim prognozama Accuweather lijepog vremena će u oktobru još biti.

Sunčanije s nešto višim temperaturama Accuweather najavljuje u drugoj polovini mjeseca kada bi temperature naglo mogle rasti i do 24 stepeni.

Depo.ba

Podijelite članak