Portal 072info

U Bosni naoblaka i magla, u Hercegovini vedro

Veći dio Bosne danas će prekrivati niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne zadržat će se dugotrajna magla.

U Hercegovini, zapadom dijelu Bosne i na planinama bit će sunčano. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka iznosit će od -4 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka u sunčanim krajevima između 3 i 8, a na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Prijepodne veći dio Bosne će prikrivati niska naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle. U Hercegovini, zapadom dijelu Bosne i na planinama je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 10.00 sati: Bugojno, Ivan-sedlo i Sarajevo -6, Drvar -5, Bihać, Jajce, Sokolac i Srebrenica -4, Sanski Most i Zenica -3, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Livno, Prijedor i Tuzla -2, Bjelašnica, Doboj i Zvornik -1, Stolac 0, Goražde 2, Trebinje 4 i Mostar 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box