U butiku prodaju i toalet papir

U butiku prodaju i toalet papir

Modna prodavnica Blum-Jant, koja se nalazi u Njemačkoj počela je da prodaje toaletni papir i druge neophodne artikle, kako bi uprkos mjerama koje je njemačka vlada donijela u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, mogla da nastavi sa radom.

Vlasnik butika Marsel Jant pričao je o promjenama u modnoj kući Blum-Jant nakon što je radnja ponovo otvorena kao “prodavnica toaletnog papira”.

– Kao prodavac, uvijek pokušavate da svoje proizvode optimizujete na ekonomski način, pa smo uradili analizu tržišta i otkrili da je glavni proizvod koji se koristi tokom epidemije u Njemačkoj toaletni papir – objasnio je Jant i dodao:

– Kao prodavnica odjeće, morali smo da se zatvorimo i jedini način da nastavimo sa poslovanjem bila je reorganizacija asortimana. Neprioritetne prodavnice zatvorile su vrata za kupce nakon što je u pokrajini Baden-Virtemberg, tri dana zaredom, broj novozaraženih korona virusom bio preko 100 na 100.000 stanovnika – izjavio je vlasnik.

Podsjećanja radi, Njemačka produžava restrikcije na još mjesec dana i uvodi još neke stroge mjere tokom pet dana vaskršnjih praznika u nastojanju da zaustavi širenje koronavirusa. U te mjere se između ostalog ubrajaju i stroga ograničenja kontakta, zatvaranje ugostiteljskih objekata, sportskih i institucija kulture, kao i ograničenja putovanja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica