Portal 072info

U FBiH moguće povećanje cijena struje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada Federacije BiH saopštila je danas, nakon razmatranja složene finansijske situacije u rudnicima FBiH, da ne isključuje eventualno povećanje cijene električne energije, na čemu insistira Sindikat radnika rudnika.

Cijena električne energije biće povećana ako se sa time saglase Regulatorna komisija za energiju u FBiH /FERK/ i Parlament Federacije, iako, ističu iz Vlade, dosadašnja iskustva rješavanja problema na ovakav način nisu imala za posljedicu postizanje željenih ciljeva, javlja Srna.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Vlada FBiH danas je u Sarajevu prihvatila informaciju premijera Fadila Novalića o pregovorima sa Samostalnim sindikatom rudnika FBiH i konstatovala da dosadašnje mjere za konsolidaciju rudnika, ukupne vrijednosti oko 400 miliona KM, nisu donijele željene rezultate.

Vlada je zatražila od federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije i menadžmenta Javnog preduzeća “Elektroprivreda BiH” da dostave informaciju o implementaciji Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu 2009. do 2015. godine i njihovim efektima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Takođe je zatražena informacija o efektima dokapitalizacije i odgovor zašto uložena sredstva nisu dala rezultate, utvrđivanje pojedinačne odgovoronosti za to, te prijedlog mjera za nastavak konsolidacije rudnika uglja.

Vlada FBiH najavila je da će nakon dobijene informacije od Ministarstva energije, rudarstva i industrije i “Elektroprivrede” zatražiti održavanje tematske sjednice Parlamenta FBiH o rudnicima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Federalna Vlada je izrazila potpunu posvećenost daljem procesu restrukuriranja rudnika sa posebnim akcentom na proces koji će voditi ka operativnom i finansijskom ozdravljenju rudnika.

Vlada insistira i na preduzimanju mjera posredstvom dalje finansijske konsolidacije rudnika i promjenom neodgovornih uprava, a naročito posredstvom ušteda koje se trebaju ostvariti u samim rudnicima i “Elektroprivredi”.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6