U julu cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH niže za 0,7 posto

Odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za šest posto, hrana i bezalkoholna pića za 1,4 posto, stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti za 0,3 posto, za koliko je jeftiniji i prevoz, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U julu, u odnosu na prethodni mjesec, rekreacija i kultura u prosjeku su skuplji za 1,9 posto, zdravstvo za 0,4 posto, ostala dobra i usluge za 0,3 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,1 posto, za koliko su poskupjele i komunikacije.

ČITAJ JOŠ:  Zašto se budite noću i kada zbog toga posjetiti liječnika?

Nivo cijena u julu, u odnosu na isti mjesec prošle godine, veći je za 1,8 posto.

Prevoz je u prosjeku poskupio za 10,8 posto, alkoholna pića i duvan za 5,5 posto, zdravstvo za 2,2 posto, za koliko su poskupjeli i stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti.

Rekreacija i kultura su u prosjeku poskupjeli za 2,1 posto, hrana i bezalkoholna pića za 0,6 posto, restorani i hoteli za 0,5 posto, te ostala dobra i usluge za 0,1 posto.

U julu, u odnosu na isti mjesec lani, odjeća i obuća su u prosjeku jeftiniji za 9,6 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,7 posto, te komunikacije za 0,1 posto, za koliko je jeftinije i obrazovanje.

ČITAJ JOŠ:  Zdravstveni problem koji se javlja u jesen
SRNA
GODISNJICA
MARKETING