AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Policijski sat koji je odlukom Kriznog štaba Federalnog miistarstva zdravstva na snazi večeras od 21 sat do 5 ujutro očito ne vrijedi za građane na području Livanjskog kantona.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio resorni ministar Momčilo Bajić.

“Sutra imamo sastanak Kriznog štaba i onda ćemo se odrediti kako ćemo dalje ići, a do tada ostaju na snazi one mjere koje su ranije pripisane“, kazao je ministar Bajić.

On ističe kako to nije jednostavna odluka, jer već zbog pooštravanja mjera privreda već u kolapsu, a nove restrikcije bi bile dodatni udar na ekonomiju.

“Najlakše je nešto zatvarati, ali ako ćemo nekoga zatvoriti onda ga treba i obeštetiti“, istaknuo je ministar Bajić te podsjetio kako za takav teret odluka mora postojati program pomoći sa Federalnog nivoa i garancija o obeštećenju.

Ističe da se na području ovog kantona redovito prati epidemiološko stanje, te da je trenutno sveukupno 129 osoba pozitivno na Covid-19.

Podsjetimo, novom naredbom Vlade Federacije BiH na prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje kretanja na cijeloj teritoriji FBiH od 21 sat do 5 sati.