U Mostaru postavljene zastave Herceg-Bosne i Izraela

Screenshot 4 44

Nakon što je na Starom mostu u Mostaru prošle sedmice u znak podrške izvješena zastava Palestine, jutros su u blizini mostarske Katedrale osvanule zastave tzv. HR Herceg-Bosne i Izraela uz poruku na engleskom jeziku “Ujedinjeni protiv terorizma”.

Podsjetimo da gradonačelnik Mostara Mario Kordić nije dao odobrenje za postavljanje simbola na Starom mostu u Mostaru, te je objasnio kako duboko suosjeća sa svim žrtvama i želi da sukob između Izalela i Palestine prestane što prije, ali da ne dozvoljava politiziranje objekata u gradu na Neretvi.

Rekao je kako nesvrstanost Grada Mostara ne vidi kao nedostatak empatije, nego kao puki odmak od politiziranja.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Međutim sukob između Izraela i Palestine dovodi do podjela u stavovima kako u Mostaru tako i na širem području BiH, pa tako jedni daju podršku Izraelu drugi Palestini.

Tako je bez odobrenja gradska vlasti u Mostaru netko izvjesio zastavu Palestine na mostarski Stari most prošle sedmice, danas zastavu Palestine uz trobojnicu takozvane HZ HB.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Podsjetimo da je u Sarajevu u znak podrške žrtvama Palestine osvijetljena Vijećnica i održan protest građana, dok je u Banja Luci i Trebinju dana podrška Izraelu.