Screenshot 5 1
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 1, 2021 @ 13:25
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Policija u Mostaru je uhapsila tri osobe zbog napada na nogometne sudije u Jablanici koji se desio nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca 21. septembra na stadionu Rođeni u Mostaru, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić nam je kazao da su pripadnici MUP-a HNK-a jučer oko 14.40 sati lišili slobode M.M., E.P. i A.G., iz Mostara zbog sumnji da su učestvovali u napadu na nogometne sudije u tunelu Lendava kod Jablanice, kada je zapaljen automobil Sabrije Topalovića.

“Uz potvrdu su im privremeno izuzeti mobiteli, a privedene osobe su zajedno s izuzetim predmetima u 16.50 sati predate policijskim službenicima PU Konjic gdje se nad njima provodi daljnja kriminalistička istraga”, kazao je Marić za Klix.ba.

Podsjeća da su nakon opsežne istrage zbog napada na nogometne sudije dan ranije policijski službenici uhapsili F. L. (21) iz mjesta Domanovići kod Čapljine, te da se detaljno radi na tome kako bi se ovaj slučaj što prije rasvijetlio.

Podsjetimo da je nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo 21. septembra oko 23.45 sati u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17, na dionici Mostar – Jablanica, gdje je presretnuto vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili.

Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil koji je potpuno izgorio. Tom prilikom je lakše tjelesne povrede zadobio Adnan Alispahić, kojem je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica, a napadači su pobjegli u sivom Golfu.

LIDER