U nedjelju izbori u Srbiji: Više od 6,5 miliona birača

Birači će na parlamentarnim izborima moći da glasaju za 21 listu, a na pokrajinskim izborima u Vojvodini učestvuje devet izbornih lista. Uoči izbora, cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije spušten je sa pet na tri odsto

U Srbiji se u nedelju, 21. juna, održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, na kojima pravo glasa ima 6.583.665 građana. Oni će svoje biračko pravo moći da iskoriste na 8.386 biračkih mjesta, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani glasaju za novi saziv Skupštine Srbije, Parlamenta Vojvodine i odbornike lokalnih samouprava.

Birači će na parlamentarnim izborima moći da glasaju za 21 listu, a na pokrajinskim izborima u Vojvodini učestvuje devet izbornih lista. Uoči izbora, cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije spušten je sa pet na tri odsto.

Biračka mjesta biće otvorena od sedam sati ujutru do 20 sati uveče, a onima koji se u momentu zatvaranju biračkih mjesta, 21. juna u 20 sati zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Maske i rukavice će biti obavezne za članove biračkih odbora na izbornim mjestima, dok se biračima preporučuje da ih nose.

Predizborna tišina, odnosno zabrana izborne propagande, počela je 18. juna u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mjesta, 21. juna u 20 sati.

Preliminarne rezultate izbora Republička izborna komisija (RIK) će objaviti tokom noći u nedjelju, a rok za objavljivanje konačnih rezultata je četvrtak, 25. juna u 20 sati, ukoliko se ne ponavlja glasanje na pojedinim mjestima.

Prethodni članakPogledajte hotel u Australiji koji je bukiran, ali iz kojeg gosti ne smiju izaći
Sljedeći članakMala kuća od kontejnera: Lijepa, jeftina i moderna