sa 67
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Stanje šestogodišnjaka iz Kijeva, kojeg je pijani kum brutalno prebio u njegovom domu i dalje je kritično. Dječak je zadobio povrede opasne po život, a njegova majka pokušala je da prikrije zločin tvrdeći u bolnici da je dječak pao sa prozora.

Dijete je u srijedu dovedeno u bolnicu bez svijesti. Ljekari su odmah pozvali policiju i rekli im da majka tvrdi da je dijete palo sa prozora. Patrola je odmah otišla tamo, ali je po ulasku u stan shvatila da je dijete zlostavljano. Naime, u stanu je zatečeno više muškaraca, uključujući i kuma koji se sumnjiči da je krvnički tukao dijete. Svi prisutni su, kao i majka nesretnog dečaka, bili vidno pijani.

– Tokom uviđaja na licu mjesta ustanovljeno je da su rođaci dječaka slagali ljekare kako bi prikrili zločin. Svi su tvrdili da je dijete palo sa prozora – objasnili su iz policije.

U kući je sve bilo razvaljeno i polupanoU kući je sve bilo razvaljeno i polupano

Policija je u spavaćoj sobi pronašla tragove krvi na podu i na zidovima. U kući je sve bilo razvaljeno i polupano, a na podu su bili i dijelovi stakla. Jedan od prisutnih je priznao da je dječakov kum ušao u sobu i tukao dijete, a potom ga izvukao iz sobe napolje i nastavio da se iživljava.

Povrijeđeni dječak ima i tri godine starijeg brata koje je oduzeo centar za socijalni rad. Nije utvrđeno da li je i on bio u kući za vrijeme zločina.

Nije saopćeno zašto je muškarac tukao mališana maltene do smrti, kao ni zbog čega je majka pokušala da zataška čitav slučaj.

Avaz