U OVOJ ZGRADI U SARAJEVU JE ČOLA PROVEO MLADOST! Komšije otkrivaju sve TAJNE: Stan POKLONIO drugu, pa kupio novi za 170.000 €

U OVOJ ZGRADI U SARAJEVU JE ČOLA PROVEO MLADOST! Komšije otkrivaju sve TAJNE: Stan POKLONIO drugu, pa kupio novi za 170.000 €

Bivši sugrađani Zdravka Čolića iz Sarajeva za legendarnog pjevača imaju samo riječi hvale i svi ga se sjećaju samo po najljepšem.

Dok je živio u tom gradu, Čola se nimalo nije isticao, niti pravio važan, iako je još u to vrijeme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu.

Pjevač je stanovao u sarajevskom naselju Grbavica, a jedna od njegovih komšinica sa osmjehom se prisjetila bivšeg susjeda.

– Eh, kad bi svi bili ko naš Čola, gdje bi nam kraj bio? Uvijek ga se sjećamo po lijepom. Žao nam je što ponekad ne svrati, ipak je ovdje proveo najljepše godine. Odavde potiče i pola života je ovdje proveo. Djevojke su ludjele za njim, dolazile su ovdje i lupale mu na vrata da im otvori i da ih pusti u stan. Cela zgrada nam je bila u grafitima, pisale su mu ljubavne poruke i ostavljala poklone. Tri ili četiri puta smo morali da krečimo, ali nema veze. On je i veliki humanitarac i ima veliko srce. Slava ga nikad nije ponijela. Kad je završen nesretni rat, stan u našoj zgradi je odlučio da pokloni svom dobrom prijatelju iz Visokog, koji je postao ratni vojni invalid i koji je ostao bez svoje imovine. Voli Čola Sarajevo, poslije je kupio još ljepši i veći stan na Koševu – ispričala nam je ljubazna Sarajka, a mi smo se nakon razgovora s njom uputili u ovaj deo grada na Miljacki.

Kako smo se uvjerili, zgrada u kojoj je Čolić kupio stan 2013. godine nalazi se u Ulici Koševo. Komšije su nam rekle da stan ima skoro 90 kvadrata i za njega je pjevač tad iskeširao oko 170.000 eura.

– Čolin stan je jedan od najvećih u toj zgradi. Lokacija ne može biti bolja, prekoputa je Park svjetlosti i pogled je fantastičan. Video sam ga nekoliko puta, ali rijetko dolazi ovdje, čovjek ima puno obaveza. Koliko se sjećam, kad je on kupio stan pre 11 godina, kvadrat je bio oko 2.000 eura. Sad je skoro duplo više, tako da bi odlično prošao kad bi ga prodao. Ali mislim da on to neće da uradi. Ovdje svi imaju samo lijepe riječi za njega, čovjek je car i ponosni smo što nam je komšija – završio je komšija.

Podsjetimo, i sam pjevač je davne 2007. godine u jednom intervjuu govorio da ima veliku želju da kupi nekretninu u Sarajevu, što je šest godina kasnije i ostvario.

– Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živio sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada, kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti – rekao je tad Čolić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS