U ovom dijelu BiH pekarski proizvodi od danas skuplji za 5 posto

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je da su pekarski proizvodi od jutros u ovom bh. entitetu skuplji u prosjeku za pet posto.

“U našem preduzeću hljeb od 600 grama poskupio je sa 2 KM na 2,10 KM. Svi pekarski proizvodi, znači, sve vrste hljeba, pite, burek i pizze, osim bijelih peciva bez fila, skuplji su za pet posto”, rekao je Trivić.

Kao razlog za poskupljenja, Trivić je naveo povećanje plata, veće cijene brašna i nadolazeće poskupljenje struje.

ČITAJ JOŠ:  KUIP pojačao inspekcije zbog kontrole cijena u odnosu na propisane marže: Kazne od 250 do 10.000 KM

“Za nas je već od danas struja poskupila u odnosu na prethodnu cijenu, a od Nove godine očekujemo još jedan talas poskupljenja”, dodao je Trivić.

Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine, koji se nedavno u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba nije složio sa ovim tvrdnjama predstavnika iz RS.

“Građani su u strahu nakon ovih pisanja, a halabuka iz Republike Srpske se podigla u zadnja dva dana. Ovo što najavljuje iz Republike Srpske, to je pljačka naroda. Nema smisla da dođe do poskupljenja pekarskih proizvoda, jer kolege iz RS rade sa lanjskom pšenicom”, kaže Nedžad Bićo za Radiosarajevo.ba.

ČITAJ JOŠ:  Cijene za godinu porasle i za 50 posto: Kilogram hljeba s 2,3 poskupio na 4 marke!
072INFO TV