U ponedjeljak Javna rasprava o izgradnji toplane u Zenici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike Grada Zenica i sve ostale zainteresirane subjekte i cjelokupnu javnost na JAVNU RASPRAVU o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za izgradnju postrojenja za proizvodnju toplote i električne energije i komprimiranog zraka u Zenici.

Javna rasprava koja će se održati dana 24. 09. 2018. godine (ponedjeljak) u Zenici, prostorije Gradske uprave, Velika sala Grada Zenica, Trg BiH 6, sa početkom u 11.00 sati.

Dnevni red:
1.Prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).
2. Prezentacija Studije o procjeni utjecaja na okoliš (predstavnik konsultanata – Zagrebinspekt Mostar i investitor – ArcelorMittal Zenica d.o.o. Zenica).
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Dokumentacija za ocjenu Studije o procjeni uticaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, ul. Marka Marulića br. 2 Sarajevo, soba 108 i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba podlink novosti/javne rasprave.