Portal 072info

U posjeti kod hrabrog Zeničanina čija je priča digla BiH na noge

Zdravstveno stanje Aldina Jacića iz Zenice iz dana u dan sve je bolje, a nakon niza operacija u Turskoj hrabri Zeničanin postepeno se oporavlja i njegovo stanje je dosta stabilno.

Nakon tretmana u Turskoj, Jacić je stigao u rodnu Zenicu. Kako nam priča prilikom naše posjete, ne može vjerovati da se uspješno oporavio i da sada, u kući svoga brata Salke na Mošćanici kod Zenice, konačno može samostalno hodati.

– Hvala svima koji su mi pomogli. Dosta sam bolje nego je to bilo prije odlaska u Tursku. Dobijam i na kilaži, tako sam već teži za osam kilograma, što je odlično – kaže nam Aldin.

Ističe da cjelokupan medicinski tretman i njegovo oporavak za sada idu u željenom pravcu, kao i da predstoji novi odlazak u Tursku za nekoliko mjeseci kada slijedi ooeracija lica.

Podsjetimo, ovaj Zeničanin godinu dana živio je u ranama i trpio nesnosne bolove. Stradao je u požaru koji se dogodio u njegovoj kući, usljed čega mu je izgorio gornji dio tijela.

Početkom aprila, specijalnim avionom otputovao je u Tursku, u Klinički centar Numune, a njegovo liječenje finansira ministarstvo zdravlja Republike Turske.

 

avaz.ba

 

Podijelite članak