AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Javni poziv za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini na području Zeničko-dobojskog kantona završen je jučer, 16. juna za gimnazije, tehničke i srodne škole, umjetničke i vjerske škole, dok će za srednje stručne škole upis trajati do 19. juna.

Prema informacijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u 56 osnovnih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u ovoj školskoj godini deveti razred je završilo 3158 učenika.

„U prve razrede srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u školskoj 2020/2021. godini planirano je da se upiše 3575 učenika u 31 srednjoj školi. U prve razrede srednjih škola na području Grada Zenica planirano je da se u 60 odjeljenja upiše 1286 učenika u 10 srednjih škola“, kazala je za Zenicainfo.ba Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministra obrazovanja za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona izdao je upozorenje osnovnim i srednjim školama povodom održavanja maturskih zabava.

„Svim osnovnim i srednjim školama Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport je izdalo uputstvo u kojem smo rekli da se organi upravljanja i rukovođenja u svim školama izjasne o načinu organiziranja maturskih zabava ili drugih načina obilježavanja tog značajnog dana“, dodala je Galijašević koja ističe da u donošenju ove odluke treba da učestvuje i vijeće roditelja svih škola.

Zenicainfo