U Sloveniji 14-godišnjaku amputirane obje šake zbog ozljede petardom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Četranestgodišnji dječak operiran je u ponedjeljak navečer u Ljubljani nakon teških ozljeda izazvanih petardom i liječnici su mu morali amputirati obje šake, potvrdio je u utorak na konferenciji za novinare ljubljanski Klinički centar (UKC).

“Dječak ima ozljede lica, očiju i sluha, a ozljede ruku bile su tako teške da smo ih morali amputirati kod zapešća”, izjavio je na konferenciji za novinare dr. Uroš Ahčan, predstojnik odjela za opekline,  plastičnu i  rekonstrukcijsku kirurgiju.

ČITAJ JOŠ:  Porodica iz Maglaja maltretirala komšije: Ja ću tebe ubit pseto jedno, nećeš se živ nanosat glave

Nesreća se dogodila u dječakovoj sobi, gdje se po svoj prilici igrao zabranjenim pirotehničkim sredstvima, kad je izazvao eksploziji jače petarde.

Prema navodima liječnika, pacijent je pri svijesti i stabilan, ali će posljedice osjećati cijeli život, a rekonstrukcija ruku nije bila moguća.

“On je sada kandidat za presađivanje. Čekamo na napredak medicine”, kazao je Ahčan.

Iako je korištenje petarda u Sloveniji strogo zabranjeno i ograničeno osim u dane novogodišnjih praznika, uz stalna upozorenja policije i drugih službi, nesreće se događaju svake godine, s teškim posljedicama, a žrtve su obično vrlo mlade osobe.

ČITAJ JOŠ:  Dvije trećine stanovništva u BiH nezaposlene

Lani je u Sloveniji zabilježeno 15 slučajeva teškog ranjavanja pirotehničkim sredstvima, najviše među tinejdžerima i mlađim osobama, a tri osobe tom prilikom izgubile su ruku i postale trajni invalidi.

GODISNJICA
MARKETING